Team – Van den Berg Medisch Training Centrum – Den Haag

Team

Team

I Hans van den Berg I

Hans van den Berg praktiseert ruim 39 jaar als fysiotherapeut en 34 jaar als (orthopedisch) manueel therapeut. Hans heeft vanaf 1976 meerdere praktijken fysiotherapie/manuele therapie geëxploiteerd in Den Haag en Delft. Naast deze werkzaamheden was en is hij werkzaam in het onderwijs. Hij was als directeur verbonden aan de Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde.

In 1993 richtte hij de Opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OOMT) waaraan een grote groep fysiotherapeuten is afgestudeerd. Deze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de orthopedische manuele therapie.

In 2005 werd het curriculum overgedragen aan de Hogeschool Utrecht. Hans verbond zich tot 2014 aan deze opleiding als docent en hielp tevens mee
het curriculum verder te ontwikkelen tot een Master studie. Tot heden is Hans verbonden aan de hogeschool Arnhem Nijmegen als docent en helpt hij
ook mee het curriculum voor de opleiding Musculoskeletale Revalidatie te ontwikkelen.

In landen binnen en buiten Europa is hij een graag geziene docent en spreker op congressen.Op verzoek verzorgt Hans bij -en nascholing
aan fysiotherapeuten en manueeltherapeuten.

I Expertise I
Naast zijn theoretische kennis heeft Hans veel klinische ervaring als fysiotherapeut en manueeltherapeut.
In 1976 begon hij met een zelfstandige praktijk in Alkmaar. Na 1 jaar verhuisde hij weer terug naar Den Haag en werd hij lid van een maatschap in een middelgrote fysiotherapiepraktijk. In 1980 verliet hij de maatschap en startte zijn eigen praktijk in Delft.

In 1993 richt hij het Medisch Training Centrum Delft op met dependances bij  sportvereniging Blue Birds, Den Haag (Haagsche Milieu Service en De Uithof) en Rijswijk (Annatommie). Daarnaast was deze praktijk preferred provider van het meerdere bedrijven.

Zorgverzekeraars stuurden verzekerden naar Hans voor een second-opinion bij patiënten die elders waren behandeld en de behandelingen niet tot het gewenste resultaat hadden geleid. Hans heeft tijdens zijn loopbaan (tot heden)  meerdere topsporters geholpen bij klachten die een optimale training in de weg stonden. Voor zijn expertise als orthopedisch manueel therapeut ontving Hans op 26 april 2014 een koninklijke onderscheiding, ridder in de orde van Oranje Nassau.

 

I Maurice van den Berg I

Maurice is sinds 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan. In datzelfde jaar is hij gestart met zijn master opleiding Orthopedische Manuele Therapie aan de Hogeschool Utrecht. In 2014 is hij gestart met zijn specialistische opleiding Master Musculoskeletale Revalidatie in Nijmegen. Maurice is in 2018 afgestudeerd als Master in de Musculoskeletale Revalidatie met als specialisatie Orthopedische Manuele Therapie.

Zijn opgedane kennis en klinische ervaring heeft hij opgedaan tijdens zijn klinische stages bij het Militair Revalidatie Centrum Doorn afdeling traumatologie/ pijn en centraal neurologische aandoeningen, Sport Medisch Centrum Papendal, Medisch Centrum Haaglanden afdeling sportgeneeskunde, Hagaziekenhuis afdeling revalidatiegeneeskunde, Sint Maartenskliniek en Kliniek Lange Voorhout. Maurice kan zijn brede medische kennis en vaardigheid toepassen vanuit sportgeneeskunde alsook vanuit de revalidatiegeneeskunde.

 

I Laura Chaparro Lazarazo I

Laura is sinds 2019 afgestudeerd als fysiotherapeut, met trots heeft zij haar opleiding Cum Laude en honours afgerond. Laura heeft haar  kennis en fysiotherapeutische vaardigheden opgedaan tijdens klinische stages bij San Rafael in Madrid, waar zorg voor patiënten met acute, meervoudige en snel wisselende problemen binnen en multidisciplinaire team centraal heeft gestaan. Haar vervolg stages heeft zij afgerond bij Fysiotherapie Smith in Friesland, Kinderfysiotherapie Delft, Fysiotherapie Mathesserlaan in Rotterdam en Van den Berg Medisch Training Centrum Statenkwartier in Den Haag. Binnen deze praktijken heeft Laura zich ontwikkelt als specialist in het diagnosticeren en behandelen van problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat bij verschillende leeftijdsgroepen.

Na het afronden van haar succesvolle stage bij Van den Berg Medisch Training Centrum Statenkwartier kon zij direct aan de slag als fysiotherapeut. In samenwerking met Hans en Maurice streeft zij naar kwalitatieve goede zorg, waar patiënten en individuele behoeften centraal staan. Laura heeft affiniteit op het gebied van kinderen en hun (motorische) ontwikkeling. In 2020 is Laura gestart met haar masteropleiding kinderfysiotherapie.

Laura spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Spaans en Papiamento.

 

I Janine van Boggelen I

Janine is sinds 2020 afgestudeerd.